Znamenie Panny a jej kreativita – 23. 8. – 22. 9.

Šikovné a puntičkárske Panny sú praktické, zodpovedné a vedia stáť nohami pevne na zemi. Milujú poriadok, prehľadnosť, čistotu a dbajú o svoje zdravie. Spoznajte ich vďaka nám bližšie a dajte im svojim darčekom najavo, že vám na nich záleží a dobre ich poznáte.

Akí sú ľudia v znamení Panny

Panny sa rady zdokonaľujú a vzdelávajú, často volia pokojné, kreatívne a intelektuálne koníčky. Rady si čítajú, zaujímajú sa o históriu, umenie aj psychológiu. Majú vycibrený vkus, sú kultivované, elegantné, vyrovnané, sebavedomé, komunikatívne, schopné a vedia sa ovládať. Potrpia si na kvalitu, jednoduchosť, funkčnosť a praktickosť, ale nemajú radi príliš okázalé darčeky. Ocenia nápaditosť a obraz pre maľovanie ocenia už vami vymaľovaný, ale aj pripravený na maľbu pre možnosť svojho kreatívneho rozvoja.

Panna a jej kreativita

Panna si uvedomuje, že je súčasťou celku, hľadá svoje miesto aj úlohu a stanovuje si hranice a priority. Je si vedomá obmedzenia materiálneho sveta. Je organizovaná a vďaka perfekcionizmu občas zabudne na svoju kreativitu, intuíciu a slobodnú dušu. Nemala by sa vzdávať individuality a snov a nájsť spôsob, ako ich preniesť do reálneho života. Kreatívne záujmy jej pomôžu vyjadriť emócie a maľovanie podľa čísel je skvelý darček. Zo všetkých znamení sa vedia najlepšie sústrediť a zamerať na detaily.

Panna a jej farby

Panna je znamenie zverokruhu so živlom zeme, ktoré vládne planéta Merkúr. Občas chodí s hlavou tak trochu v oblakoch, vie sa však veľmi racionálne držať nohami na zemi, rozhodnúť sa na základe logiky a analytického uvažovania. Za šťastné farby sú pre Pannu považované pastelové odtiene modrej, zelenej a svetlo žltej. Dobre na ne pôsobí aj biela, šedá, broskyňová, staroružová, lila a zelenočierne, ktoré ju udržujú v koncentrácii a rovnováhe. Červená ju odvádza od pozornosti a sústredenia.

Rastliny, kvety, zátišie a príroda

Motívom ako stvoreným pre Panny je obraz Kvetina v okne s kyticou fialových orgovánov, Kytica pivoniek v podobe krásneho zátišia i Kytica tulipánov, kde sa belostné okvetné plátky snúbia s ružovými kvietkami. Ocenia aj levanduľové polia na obraze Levanduľový sen, obraz Objatie stromov alebo Olejomaľba ružové stromy, kde tieto farby podporia ich kreatívne myslenie. Motív Žena s balóniky pri Eiffelovke alebo obraz Hor sa do oblakov podporí jej sny. Pokiaľ je Panna vášnivým cestovateľom, dajte jej Mapu sveta.

Ženy, krásne miesta aj rýchle autá

Panna má blízko k umeniu. Inšpirujú ju anjeli, baletky, tanečnice, rafinované ženy v klobúku či pod dáždnikom a slávne krásky, ako je Audrey Hepburn aj Marilyn Monroe. Užije si obrazy rýchlych automobilov, motoriek, pohľad na romantický prístav, prímorské letoviská, známe mestá, ako je Londýn, Paríž, pulzujúce New York aj Nočné Benátky, slávne osobnosti i obrazy známych maliarov, ako je Vincent van Gogh a jeho Hviezdna noc, alebo Mona Lisa od Leonarda da Vinci.

100 %