Znamenie Kozorožca a jeho kreativita – 22. 12. – 20. 1.

Ľudia v znamení Kozorožca sú dosť uzavretí a strážia si súkromie. Pokiaľ im chcete urobiť radosť, pozrite sa na ich obľúbené farby, kam smeruje ich kreativita i láska k umeniu. Aké sú najlepšie darčeky pre Kozorožca pre maľovanie podľa čísel?

Akí sú ľudia v znamení Kozorožca

Ľudia v znamení Kozorožca sú spoľahliví, cieľavedomí a ambiciózni, nároční na seba i svoje okolie. Chcú byť úspešní a vďaka svojej silnej vôli a trpezlivosti doťahujú veci do konca. Na dosiahnutie cieľov sa vie zriecť pohodlie aj pôžitkov. Vie byť oporou a skvelými parťákmi do nepohody. Tichí introverti si veľa vecí nechávajú sami pre seba a zverujú sa len najbližším. Pokiaľ si získate ich priazeň, pod tvrdou šupkou objavíte láskavosť a cit.

Jeho kreativita

Kozorožec obdivuje umenie, či už ide o maliarstvo, divadlo alebo hudbu. Často u neho nájdete zbierku obrazov, hudobných nástrojov a ďalších zberateľských predmetov. Miluje dobré jedlo, kvalitnú zábavu a krásne veci. Muži si radi doprajú kvalitný alkohol, obuv či hodinky, ženy zase ručne vyrábané šperky, kvalitný parfém aj vkusné doplnky do bytu. Kozorožci milujú prírodu a cestovanie, spoznávanie tradícií i miestnych špecialít.

Jeho farby

Strelec je trochu konzervatívny aj vo farbách. Najobľúbenejšou farbou tohto znamenia so živlom zeme je hnedá, čiernohnedá a ďalšie zemité odtiene, smaragdovo zelená a strieborná, ale aj neutrálne farby, ako je šedá, čierna a biela alebo duchovné farby, ako je vínová, šarlátová a fialová. Starostlivé a trpezlivé znamenie Kozorožca má rado umenie. Je len na vás, či mu darujete obraz nevymaľovaný, alebo mu venujete hotové dielo.

Kleopatra, kráľovná Egypta

Kráľovná Kleopatra sa narodila v januári roku 69 pred n. l., a aj keď bola egyptská astrológia odlišná od tej našej, v našom zverokruhu, zodpovedá znameniu Kozorožca. Inšpiratívna žena a ambiciózna politička je jednou z najznámejších kráľovien v histórii. Vyviedla Egypt z krízy a do dejín sa zapísala aj vďaka svojmu vzťahu k Juliovi Caesarovi. Na obraze pripomína herečku Elizabeth Taylor, ktorá Kleopatru stvárnila aj vo filme.

Mačiatko, tiger aj lev

Mačiatko, lev alebo tiger je motív ako stvorený pre Kozorožca. Môžete zvoliť aj obraz Tiger a Mačka, kde sa malé, roztomilé mačiatko sa v kaluži vidí ako silný tiger, ktorý všetky premôže. Veď práve rezervovaný Kozorožec často prejavuje silu tigra. Obtiažnosť obrazu zvládne aj úplný začiatočník, ktorý ešte nikdy podľa čísel nemaloval.

Rastliny, zátišie a príroda

Môžete vybrať obrazy s motivmi rastlín, kvetov, zátiší a prírody, kde prevažujú zemité odtiene, prírodná škála zelených farieb i spirituálne odtiene lila, bordovej či fialovej. Vkusné motívy do domácnosti Kozorožca vnesú pocit pokoja a bezpečia. Hnedé odtiene vytvárajú auru stability. Správny darček pre Kozorožca vyberiete aj v sekcii umenia.

100 %