Znamení Štíra a jeho kreativita - 24. 10. - 22. 11.

Medzi Škorpiónmi nájdete množstvo výrazných osobností a umelcov. Ľudia v tomto znamení sú sebavedomí, pokojní, hĺbaví, citliví, empatickí, plní vnútorné sily a pevnej vôle. Vnútorný nepokoj najlepšie ventilujú kreatívnou tvorivosťou a umením, napríklad maľovaním podľa čísel.

Akí sú ľudia v znamení Škorpióna

Živlom Škorpiónov je voda, ktorá vie byť rovnako hlboká, ako ich duša. Podľa astrológie ich ovláda planéta Mars, za ich vládcu sa pokladá aj Pluto. Pôsobia nenápadne, sú však plní energie a vnútorné sily. Na príležitosť si vedia počkať a vďaka analytickému mysleniu a zmyslu pre načasovanie vystihnú tú najlepšiu chvíľu. Majú silnú vôľu, trpezlivosť, vrelé city a sú majstrami psychológie. Sú starostliví, svedomití a majú vyhranené názory. Aj keď sú často stredobodom pozornosti, radšej sa držia v ústraní. Neohrození Škorpióni majú v sebe neobvyklý magnetizmus a fascinujúcu príťažlivosť.

Škorpión a jeho kreativita

Ak sa Škorpióni pre niečo rozhodnú, nič ich nezastaví. Sú šarmantné, elegantné a majú vkus. Radi si užívajú príjemné zážitky, milujú dobrú literatúru a umenie všetkých druhov. Vami darovaný obraz domaľujú až do konca. Sú vášniví, citliví, majú silnú intuíciu často hraničiacu s jasnozrivosťou, vedia čítať medzi riadkami, zakladajú si na pravde a nezabúdajú na krivdy. Akonáhle sklamete ich dôveru, späť ju už nezískate. Sú verní, vo vzťahoch prejavujú úprimnosť a čestnosť a ocenia ich aj u druhých ľudí. Znesú radšej nepríjemnú pravdu ako milosrdnú lož, neúprimnosť a nespravodlivosť.

Škorpión a jeho farby

Škorpióni si potrpia na kovovú, šedú a čiernu farbu. Nevšednou kombináciou je pre neho šedá so žltou. Vhodná je červená, šarlátová aj karmínová. Obľúbené farby sú prírodná zelená, brčálovo zelená, okrová, olivová a khaki, ale aj modrá a kobaltová. Pocit bezpečia, pokoja a opory im dodajú tmavšie a zemité odtiene hnedej a zelenej farby. Jesenné typy majú radi aj oranžovú, tehlovú či terakotovú. Škorpióni milujú prírodu, zvieratá aj vydarenú architektúru. Vie si vážiť zdanlivo obyčajné veci.

Tajomstvo, záhady a spiritualita

Najvhodnejšie darčeky pre Škorpiónov tvoria motív, ktorý súvisí s tajomstvom, záhadou a spiritualitou, napríklad Budha alebo Anjel, ale aj silueta baletky alebo tanečnice. Osloví ich aj obrazy známych maliarov, ako je expresionista Vincent van Gogh a jeho Hviezdna noc, alebo tajomná Mona Lisa od Leonarda da Vinci. Urobíte im radosť obrazom Sova mandala s pierkami zloženými ako obrazce upokojujúcich mandál, obraz záhadnej ženy Dáma s dáždnikom alebo romantický obraz Láska pri splne.

Rastliny, kvety, príroda, krajiny a zátišie ako od Moneta

Claude Monet bol Škorpión a svoje maliarske nadanie prejavoval už v škole. Rozhodol sa stať maliarom aj proti vôli rodičov. Aby sa mohol obdarovaný Škorpión dotknúť umenia tohto génia a predstaviteľa impresionizmu, venujte mu obrazy zasnenej krajiny zobrazujúce hladinu vody, loďky v prístave, jazerá s krehkými kvietkami lekien, more i oceány. V znamení Škorpióna bol aj maliar Pablo Picasso, slávny predstaviteľ umeleckého smeru kubizmu. Zvoliť preto môžete aj abstraktné motívy a geometrické vzory.

100 %